Groene kamerplanten

Met groene kamerplanten bedoelen wij kamerplanten die niet bloeien en die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of de kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet in de volle zon staan. Direct zonlicht komt vaak niet ten goede van de bladeren.  Groene kamerplanten zijn vaak ook grote kamerplanten welke echt een eyecatcher kunnen zijn in de woonkamer. Denk aan een mooie Alocasia (ook wel Olifantsoor genoemd) of een mooie palm of Sansevieria. 

Populaire groene kamerplanten

Met een ruime keuze aan kamerplanten is het vaak lastig kiezen welke plant nou het beste bij u past. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen u een handje op weg met onze top 10 groene kamerplanten, die allemaal verkrijgbaar zijn bij ons in het tuincentrum nabij Breda. Maak u klaar voor een flinke dosis inspiratie!

 1. Kentia palm
  De Kentia palm, ook wel bekend als de Howea is een imposante, frisse palm die zorgt voor zuurstof en zuivere lucht in huis. De Kentia palm is een sterke plant die het liefst een plekje zonder direct zonlicht, met halfschaduw. 


   
 2. Codiaeum
  Een kleurrijke groene kamerplant! Ook al is hij niet altijd groen, de plant geeft geen bloemen. Deze plant is prachtig om te combineren met andere groene kamerplanten, zodat u nog wat extra kleur in huis krijgt. Gemakkelijk te onderhouden. 


   
 3. Scindapsus
  De Scindapsus staat ook wel bekend als Epipremnum en heeft een opvallend goede luchtzuiverende werking. De Scindapsus verbetert niet alleen de luchtkwaliteit in huis, maar ook op werkplekken waar printers en andere apparaten staan. 


   
 4. Polyscias
  De Polyscias voelt zich heerlijk in de schaduw. Wilt u een nieuwe kamerplant kopen? Dan is de Polyscias zeker een goede optie met zijn karakteristieke takken. De plant kan wel 1 tot 1,5 meter hoog worden. 
   
 5. Schefflera
  De Schefflera, een makkelijke kamerplant. Het enige wat de plant wel fijn vindt is af en toe een frisse douchebeurt om het stof van de bladeren te halen. Met een plantenspuit leeft hij helemaal op en ontstaan er snel nieuwe scheuten. 
   
 6. Ficus
  Ook een Ficus is er in vele soorten en staat vooral bekend om het mooie blad. 
   
 7. Sansevieria
  Deze groene kamerplant heeft ook een comeback gemaakt en staat prachtig in veel verschillende soorten interieur. Hij kan veel zonlicht en droogte aan. Zelfs een plek dichtbij de verwarming is voor deze sterke plant geen probleem!
   
 8. Alocasia
  De Alocasia wordt ook wel het Olifantsoor genoemd en heeft deze naam te danken aan de prachtig grote bladeren. Doordat de plant naar het licht toe groeit, is het verstandig de plant regelmatig te draaien. 
   
 9. Cactussen
  Cactussen zijn eigenlijk een aparte soort en staan los van de groene kamerplanten, maar we wilden ze hier toch even noemen aangezien ze toch vaak groen zijn en groen blijven. Lees meer over Cactussen en vetplanten
   
 10. Vetplanten
  Ook voor de vetplanten geldt hetzelfde als hierboven. Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Ze slaan zelf het vocht in de plant op en kunnen daar erg lang mee doen. Vooral voor mensen zonder groene vingers een ideale woonplant. 

Verzorgingstips groene kamerplanten

Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum nabij Breda zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Groene of grote kamerplanten kopen

Bezoek GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda voor prachtige kamerplanten in alle hoogtes, vormen en bladkleuren. U bent van harte welkom. Ook voor aanverwante artikelen zoals potgrond, mooie bijpassende plantenbakken, automatische watergeefsystemen, vensterbankbeschermers, voeding en meer leuke gadgets. Openingstijden en route >>

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten