Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn tegenwoordig super hip! Wat zo bijzonder is aan groene kamerplanten zijn de bladeren. Denk dan met name aan de vorm en de kleur van het blad. Over het algemeen zijn de groene kamerplanten niet heel kieskeurig met hun standplaats. Vele soorten houden gewoonweg niet van een plek in de volle zon, omdat dit niet goed is voor de bladeren. Groene kamerplanten zijn bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek ook in grotere varianten te vinden. Een grote, groene kamerplant kan namelijk echt een eyecatcher zijn in de woonkamer. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie Alocasia, ook wel Olifantsoor genoemd, of een mooie palm of Sansevieria. In ons tuincentrum nabij Breda vind je een zeer ruim assortiment.

Top 10 populaire groene kamerplanten

Met een ruime keuze aan kamerplanten is het vaak lastig kiezen welke plant nu het beste bij jou past. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen je een handje op weg met onze top 10 groene kamerplanten. Deze planten zijn allemaal verkrijgbaar zijn bij ons in het tuincentrum nabij Breda. Maak je klaar voor een flinke dosis inspiratie!

  • Kentia palm - De Kentia palm, ook wel bekend als de Howea, is een imposante, frisse palm die zorgt voor zuurstof en zuivere lucht in huis. De Kentia palm is een sterke plant die het liefst op een plekje staat zonder direct zonlicht, met halfschaduw. 
  • Codiaeum - Een kleurrijke groene kamerplant! Deze plant is prachtig om te combineren met andere groene kamerplanten, zodat je nog wat extra kleur in huis krijgt. Nog een voordeel: de plant is gemakkelijk te onderhouden. 
  • Scindapsus - De Scindapsus staat ook wel bekend als Epipremnum en heeft een opvallend goede luchtzuiverende werking. De Scindapsus verbetert niet alleen de luchtkwaliteit in huis, maar ook op werkplekken waar printers en andere apparaten staan. 
  • Polyscias - De Polyscias voelt zich heerlijk in de schaduw. Wil je een nieuwe kamerplant kopen? Dan is de Polyscias zeker een goede optie met zijn karakteristieke takken. De plant kan wel 1 tot 1,5 meter hoog worden!

Populaire groene kamerplanten | GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

  • Schefflera - De Schefflera is een makkelijke kamerplant. Het enige wat de plant wel fijn vindt, is af en toe een frisse douchebeurt om het stof van de bladeren te halen. Met een plantenspuit leeft hij helemaal op en ontstaan er snel nieuwe scheuten.
  • Ficus - Ook een Ficus is er in vele soorten en staat vooral bekend om het mooie blad. 
  • Sansevieria - Deze groene kamerplant heeft ook een comeback gemaakt en staat prachtig in veel verschillende soorten interieur. Hij kan veel zonlicht en droogte aan. Zelfs een plek dichtbij de verwarming is voor deze sterke plant geen probleem!
  • Alocasia - De Alocasia wordt ook wel het Olifantsoor genoemd en heeft deze naam te danken aan de prachtig grote bladeren. Doordat de plant naar het licht toe groeit, is het verstandig de plant regelmatig te draaien.
  • Cactussen - Cactussen zijn eigenlijk een aparte soort en staan los van de groene kamerplanten, maar we wilden ze hier toch even noemen aangezien ze toch vaak groen zijn en groen blijven.
  • Vetplanten - Ook voor de vetplanten geldt hetzelfde als hierboven. Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Ze slaan zelf het vocht in de plant op en kunnen daar erg lang mee doen. Vooral voor mensen zonder groene vingers zijn vetplanten ideale woonplanten. 

Verzorgingstips voor groene kamerplanten

Iedere groene kamerplant heeft natuurlijk zijn eigen verzorging nodig. Over het algemeen moeten groene kamerplanten matig water hebben en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef daarom nooit water als de grond nog nat is. Er is bij GroenRijk Prinsenbeek speciale plantenvoeding te koop voor groene planten. Wist je trouwens dat met bladspray de bladeren extra glans krijgen? Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje eventjes buiten. Helaas is het zo dat planten ook ziek kunnen worden. Een veel voorkomende oorzaak is dat er teveel water is gegeven. Maar je moet ook rekening houden met de standplaats van de plant. Wanneer bijvoorbeeld bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker. Merk je dat de kamerplant het niet meer zo goed doet? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum nabij Breda. Wij kunnen je advies en tips geven voor jouw kamerplanten.

Populaire groene kamerplanten | GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

Groene kamerplanten kopen van goede kwaliteit? Kom dan langs bij ons tuincentrum nabij Breda

Bezoek GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda voor prachtige groene kamerplanten in alle hoogtes, vormen en bladkleuren. Je bent van harte welkom! Ook voor aanverwante artikelen zoals potgrond, mooie bijpassende plantenbakken en plantenvoeding ben je bij ons op het juiste adres. Bekijk onze openingstijden, plan jouw route naar ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Groene kamerplanten | GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten