Bloembollen en zaden

Voor bloembollen en zaden bent u bij GroenRijk Prinsenbeek aan het juiste adres. Bloemenbollen zorgen voor meer kleur in de tuin en daar houden wij wel van! Onder de bloembollen verstaan we natuurlijk de voorjaarsbollen en de zomerbollen. Bij ons vindt u een ruim assortiment met diverse bloembollen. Vergeet ook zeker onze zaden niet. Denk dan bijvoorbeeld aan bloemzaden, groentezaden of kruidenzaden. Wilt u bijvoorbeeld een eigen moestuin beginnen? 

Tips voor het planten van bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant u in oktober/november en zomerbollen in april/mei. Van de voorjaarsbollen geniet u uiteraard in het voorjaar en van de zomerbollen in de zomer. Bloembollen voelen zich al vrij snel overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin of in een bloembak. Een populaire voorjaarsbol is natuurlijk de Narcis. Deze vermeerderen zichzelf en deze bloembol zo bijzonder maakt, is dat ze in de grond kunnen blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Daarnaast zijn de Tulpen en Hyacinten ook erg populair. Dit zijn voorbeelden van éénjarige bloembollen. De zomerbollen, zoals Anemonen, Dahlia's en Gladiolen zijn ook éénjarig wat betekent dat de bollen droog bewaard kunnen worden voor het volgende seizoen. Wilt u zelf bloembollen gaan planten? Dan hebben wij voor u wat tips:

  • Lees altijd op de verpakking wanneer u de bloembollen het best kunt planten. Op de verpakking staat ook vaak wanneer ze gaan bloeien.
  • Bloembollen kunnen op verschillende manier worden geplant: in groepen bij elkaar of meer verspreid. Aan u de keuze!
  • Maak de aarde wat los en maak een gat in de grond met behulp van een bollenplanter.
  • Leg één of meerdere bloembollen in het gat en maak het gat weer dicht.
  • Geef vervolgens voldoende water, zodat de bloembollen goed gaan groeien.
  • En de laatste tip: genieten van de kleurrijke bloembollen!

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Bloembollen | Zadenz

Zelf zaaien? Ga aan de slag!

Bij GroenRijk Prinsenbeek hebben wij een ruim assortiment zaden: voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten), voor de groentetuin en voor de kruidentuin. Koop bij ons ook diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels, dit is een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Het zelf zaaien is super leuk om te doen en uiteindelijk kunt u genieten van alles wat gaat groeien. Het ligt er een beetje aan wat voor zaad u zelf wilt gaan zaaien, maar u kunt zaaien in kweekpotjes, bakken of in de volle grond. Vraag het gerust even aan één van onze medewerkers.

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Bloembollen | Zaden

Bloembollen en zaden kopen? Kom langs bij GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Wilt u ook zelf aan de slag met bloembollen en zaden? Kom dan zeker langs bij GroenRijk Prinsenbeek. U vindt ons tuincentrum vlakbij Breda en wij staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden over het planten van bloembollen en het zaaien van zaad. Neem ook zeker een kijkje op onze tuingereedschap afdeling, want wanneer u aan de slag gaat, heeft u vast en zeker een plantenschepje en een paar tuinhandschoenen nodig. Plan hieronder alvast de route naar onze winkel, bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Prinsenbeek!

Lees meer over onze tuinplanten

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Breda