Luchtzuiverende kamerplanten

Groen is sfeervol en dus een echte toevoeging aan het interieur. Groen is echter niet alleen heel leuk om naar te kijken; groen is ook gezond! Planten werken stressverlagend en rustgevend, maar zijn niet alleen gezond voor de geest. Ook het lichaam heeft er baat bij. Alle kamerplanten zetten CO2 om in zuurstof en dragen dus in principe bij aan een gezond binnenklimaat. Nu zijn er planten die extra gezond zijn door hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten breken schadelijke stoffen af en verbeteren de luchtvochtigheid. Ideaal nu we met z'n allen veel meer tijd thuis doorbrengen. Om een comfortabel thuiskantoor te creëren is zo'n luchtzuiverende plantenverzameling ideaal. De meeste planten met luchtzuiverende eigenschappen zijn ook nog eens vrij makkelijk qua verzorging. Dubbel zo fijn! De mooiste luchtzuiverende kamerplanten koop je bij GroenRijk Prinsenbeek.

Natuurlijke luchtverfrissers

De meeste huizen zijn tegenwoordig voorzien van goede isolering. Dat is heel fijn, want dit betekent dat we het binnen in de winter heerlijk behaaglijk kunnen maken. Er is echter een groot nadeel: schadelijke stoffen kunnen geen kant op en droge lucht en te weinig zuurstof zijn het gevolg. De stoffen die voortkomen uit bijvoorbeeld rook, schoonmaakmiddelen, verf, meubels of zelfs of zelfs onze transpiratie kunnen hoofdpijn, longproblemen of slaapproblemen als gevolg hebben. Met goede ventilatie, maar óók met een aantal luchtzuiverende planten draag je bij aan een gezonder binnenklimaat. Schadelijke gassen worden door luchtzuiverende planten opgenomen en weer afgebroken. Dit doen ze in hun wortels of bladeren. In de bladeren van de plant zitten namelijk huidmondjes waardoor de plant kan ademen en giftige stoffen kan omzetten in goede. Ze verbeteren daarnaast de luchtvochtigheid door hun regulerende verdampproces en maken de lucht gezonder door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.

 

Luchtzuiverende kamerplanten: de voordelen

Hartstikke leuk natuurlijk die luchtzuiverende kamerplanten, maar wat heb je er nu écht aan? Wij zetten de voordelen voor je op een rij!

 1. Verhogen luchtvochtigheid
  Overdag zetten planten CO₂ om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in de ruimte omhoog. Dat is dan weer belangrijk voor ons als mensen. Als de verwarming aan staat wordt de lucht vaak droger, waardoor je last kunt krijgen van je ogen en je keel. Planten in je omgeving helpen mee om de luchtvochtigheid wat hoger te krijgen.
   
 2. Natuurlijke luchtverfrisser
  Zoals we eerder al vertelden, kunnen luchtzuiverende planten bepaalde chemische stoffen in de lucht afbreken. Het zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers!
   
 3. Verhoogde concentratie
  Planten in je omgeving kunnen je concentratie aanzienlijk verbeteren! Groen om je heen verbeterd je gemoedstoestand en kijken naar groen heeft een ontspannende werking. Je bent door het groen om je heen meer gefocussed, dus kijk eens goed om je heen op je werkplek en wellicht kun je deze wat vergroenen!
   
 4. Minder stress
  Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in huis zorgt voor meer ontspanning. Perfect dus tegen stress en als die bloeddruk wel wat omlaag mag. Je haalt letterlijk de natuur in huis en dat geeft je een gevoel van kalmte en rust. Heerlijk!
   
 5. Medische voordelen
  Doordat luchtzuiverende planten chemische stofjes uit de lucht halen, kunnen ze ook de kans op hoofdpijn verminderen. Zet je slaapkamer ook gerust vol met deze superhelden, want door de extra zuurstof in je slaapkamer zul je sneller en gemakkelijk in slaap kunnen vallen. Ben je opgegroeid met veel planten om je heen in huis? Dan is de kans dat je allergieën krijgt een stuk lager. De kans op een verkoudheid of verstopte neus neemt door de aanwezigheid van planten ook af met wel 30%!

Dit zijn enkele van de voordelen, maar de positieve impact lijkt ons wel duidelijk! Meer groen? Gewoon doen! Niet zo gek dat wij onze planten kleine gelukmakers noemen! Kom langs in ons tuincentrum in Prinsenbeek en laat je informeren, adviseren of inspireren door een van onze medewerkers. Meer lezen over onze kamerplanten? Bekijk ook onze groene kamerplanten

Populaire luchtzuiverende kamerplanten

Het is wetenschappelijk bewezen dat men gelukkiger, rustiger, maar ook weer productiever en creatiever wordt van luchtzuiverende kamerplanten. Ze dragen daarnaast bij aan een betere nachtrust en minder ziekteverzuim. Ideaal dus voor een (thuis)kantoor of de slaapkamer. Maar hoe zit het met de verzorging? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water nodig hebben om hun taak uit te voeren. Ook geldt voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Iedere luchtzuiveraar heeft zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld door in de nacht te zorgen dat er extra veel zuurstof in de slaapkamer aanwezig is of door in de hoek van de woonkamer allergenen uit de lucht te zuiveren. Populaire luchtzuiverende planten zijn:

 • Drakenbloedboom (Dracaena)
 • Lepelplant (Spathiphyllum)
 • Krulvaren (Nephrolepis)
 • Rubberplant (Ficus Robusta)
 • Scindapsus (Scindapsus)
 • Calathea (Calathea)

Advies over planten?

Er zijn genoeg luchtzuiverende kamerplanten te vinden in ons tuincentrum, zowel planten die de hoogte ingroeien als hangende kamerplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Prinsenbeek, nabij Breda, voor een compleet assortiment luchtzuiverende kamerplanten of bekijk onze andere soorten kamerplanten. Je kunt ons ook telefonisch bereiken en je vraag stellen! Bel ons op: 076-5439332.

Route naar ons tuincentrum

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten