Tuinplanten Breda

Bent u opzoek naar tuinplanten in de omgeving van Breda en Etten-Leur? Dan bent u bij GroenRijk Prinsenbeek aan het juiste adres!

Onderverdeling tuinplanten in ons tuincentrum nabij Breda

Wij proberen het voor u als klant van ons tuincentrum zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste tuinplanten onder te verdelen in drie verschillende groepen. Namelijk de volgende:

  • schaduwplanten
  • water- en moerasplanten
  • en tuinplanten die graag in de volle zon staan

Op het etiket van de plant staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn tuinplanten die ieder jaar weer opkomen. Eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen en vervolgens afsterven. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de kou weer af.

Eenjarige tuinplanten oftewijl zomerbloeiers

Eenjarige planten worden ook wel zomerbloeiers genoemd en fleuren de tuin goed op. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer wat nieuws te kunnen proberen. Direct na aankoop geven deze planten bloemen tot aan het einde van de zomer. Veel van de zomerbloeiers zijn van origine sub-torpisch of tropisch. Een beperkt deel kan de winter overleven door ze vorstvrij te houden maar de meeste niet en daarom worden ze ook eenjarige tuinplanten genoemd. Zomerbloeiers zijn er ook in diverse soorten en maten, denk aan:

  • Garaniums, deze tuinplant is ijzersterk, en een echte zonaanbidder
  • Fuchsia, geliefd om hun prachtige, klokvormige bloemen
  • Petunia's, zijn erg leuk voor in hanging baskets (hangpot)

Dit is nog maar een greep uit het aanbod bloeiende tuinplanten, vraag zeker om advies aan onze groenspecialisten, ze helpen u graag!

De mooiste tuinplanten en zomerbloeiers nabij breda

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Met de kleurcombinaties moet uiteraard rekening gehouden worden daarnaast bepaald de manier van beplanten ook voor een groot deel de sfeer. Een moderne uitstraling creeert u met grote strakke groepen planten bij elkaar. Kleine groepjes planten bij elkaar zorgt weer meer voor eeen romantische tuin. Denk aan hoogte verschil bij het beplanten, uitsluitend lage plantjes in een tuin kan wat saai ogen. Zorg voor hoogte verschil en diverse aantallen.  Zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 076-5439332 

Bezoek ons tuincentrum voor ruime keuze aan tuinplanten nabij Breda

De mooiste tuinplanten vindt u bij GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda. Kom langs in ons tuincentrum voor een beplantingsadvies, laat u uitgebreid adviseren over welke planten het beste bij u en uw tuin passen. Tevens kunt u gebruik maken van onze online plantengids hierin vindt u planten op basis van bloemkleur, bloei periode en meer. Wij zijn zeven dagen per week geopend, van maandag tot en met zondag, zodat ook u de tijd kunt vinden om bij ons langs te komen. Voor actuele openingstijden en een routebeschrijving, bezoekt u onze contactpagina.

Openingstijden