Tuinplanten Breda

Bent u op zoek naar tuinplanten in de omgeving van Breda en Etten-Leur? Dan bent u bij GroenRijk Prinsenbeek aan het juiste adres! In ons tuincentrum vindt u tuinplanten in verschillende soorten en maten. Wij hebben zelfs een eigen perkplanten kwekerij. 

Tuinplanten in ons tuincentrum nabij Breda

In ons tuincentrum vindt u verschillende soorten buitenplanten. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Natuurlijk zijn er in elke categorie planten weer grote verschillen. Zowel qua formaat van de buitenplanten, bloeiperiode, standplaats en hoeveelheid verzorging. Zo is er voor ieder een geschikte tuinplant te vinden! 

Perkplanten uit eigen kwekerij

Onze buitenplanten zijn altijd vers, maar de perkplanten in ons tuinplanten assortiment misschien wel het meest vers van allemaal. Deze komen namelijk uit onze eigen kwekerij! Naast vers zijn deze perkplanten ook scherp geprijsd. Voor perkplanten moet u dus zeker bij ons tuincentrum in Breda zijn!  

tuinplanten bredatuinplanten bredatuinplanten breda

Eenjarige tuinplanten of ook wel zomerbloeiers

Eenjarige planten worden ook wel zomerbloeiers genoemd en fleuren de tuin goed op. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer wat nieuws te kunnen proberen. Direct na aankoop geven deze buitenplanten bloemen tot aan het einde van de zomer. Veel van de zomerbloeiers zijn van origine sub-tropisch of tropisch. Een beperkt deel kan de winter overleven door ze vorstvrij te houden maar de meeste niet en daarom worden ze ook eenjarige tuinplanten genoemd. Zomerbloeiers zijn er in ons tuincentrum in Breda ook in diverse soorten en maten, denk aan:

  • Garaniums, deze tuinplant is ijzersterk, en een echte zonaanbidder
  • Fuchsia, geliefd om hun prachtige, klokvormige bloemen
  • Petunia's, zijn erg leuk voor in hanging baskets (hangpot)

Dit is nog maar een greep uit het aanbod bloeiende tuinplanten, vraag zeker om advies aan onze groenspecialisten, we helpen u graag! 

Vaste tuinplanten

Vaste tuinplanten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, planten die meerdere keren bloeien. Vaste planten sterven vaak af in de winter en bloeien in de zomer weer op. Maar er zijn ook vaste planten die juist in de winter bloeien. Sommige vaste planten zijn groenblijvend en houden altijd hun groene kleuren.

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Met de kleurcombinaties moet uiteraard rekening gehouden worden, daarnaast bepaalt de manier van beplanten ook voor een groot deel de sfeer. Een moderne uitstraling creëert u met grote strakke groepen planten bij elkaar. Kleine groepjes planten bij elkaar zorgt weer meer voor een romantische tuin. Denk aan hoogteverschil bij het beplanten, uitsluitend lage plantjes in een tuin kan wat saai ogen. Zorg voor hoogteverschil en diverse aantallen. Zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 076-5439332 

tuinplanten bredatuinplanten bredatuinplanten breda

Bomen, heesters en coniferen

In de categorie buitenplanten vallen ook bomen. En denk nu niet alleen aan hele grote bomen, wij hebben bomen in ieder formaat. Voor een kleine tuin, grote tuin en zelfs voor op een terras of balkon in een pot. Bomen met een naaldachtige structuur noemt met coniferen, ook deze soort tuinplanten vindt u bij ons tuincentrum in Breda en zijn vaak goed te combineren met andere tuinplanten. Heesters zijn struikachtige planten en komen in bijna iedere tuin voor. Het fijne aan heesters is dat u deze kunt snoeien zoals u zelf wilt. Ideaal!

Bloembollen en zaden

Ook bloembollen en zaden vindt u bij ons tuincentrum. Bloembollen als voorjaarsbollen als zomerbollen. De zomerbollen plant u in het voorjaar en de voorjaarsbollen plant u in het najaar. Het planten van bollen is erg eenvoudig en geeft u een hoop terug doordat het vaak meerdere prachtige bloemen geeft. Er zijn ook in deze categorie weer vele opties qua kleuren en soorten. In ons tuincentrum in Breda vindt u ook bloemen zaden. En bloemen zaden zaaien is al helemaal gemakkelijk! We hebben veel verschillende soorten zaden in ons assortiment. 

Rozen en klimplanten

Rozen zijn het soort tuinplant dat altijd populair blijft. Er zijn ook vele soorten, zowel qua kleur als bloeivorm. Zo zijn er bodembedekkers, perkplanten, struiken en klimplanten beschikbaar. Naast rozen als klimplant zijn er in ons tuincentrum in Breda nog veel meer klimplanten te vinden! Zowel bloeiende klimplanten als groenblijvende klimplanten. Dus bent u op zoek naar rozen of klimplanten? Kom vooral eens langs en bekijk de vele mogelijkheden. Onze specialisten adviseren u graag. 

Bezoek ons tuincentrum voor ruime keuze aan tuinplanten nabij Breda

De mooiste tuinplanten vindt u bij GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda. Kom langs in ons tuincentrum voor een beplantingsadvies, laat u uitgebreid adviseren over welke planten het beste bij u en uw tuin passen. Tevens kunt u gebruik maken van onze online plantengids hierin vindt u planten op basis van bloemkleur, bloeiperiode en meer. Wij zijn zeven dagen per week geopend, van maandag tot en met zondag, zodat ook u de tijd kunt vinden om bij ons langs te komen. Voor actuele openingstijden en een routebeschrijving, bezoekt u onze contactpagina.

Openingstijden