Regenton

Een regenton is tegenwoordig super handig én hip om in de tuin te plaatsen. Bij GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda vindt u op onze tuinafdeling diverse regentonnen van Capi, Elho en Outside Living. Kom eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en laat u adviseren door onze medewerkers.

Wat is een regenton?

We kennen allemaal wel het begrip 'regenton', maar wat is nu eigenlijk een regenton? Een regenton is een ton waar via de regenpijp uit de dakgoot het regenwater wordt opgevangen. Vervolgens kunt u het regenwater voor verschillende doeleinden gebruiken. Tegenwoordig zijn er vele soorten regentonnen. Eigenlijk is er voor ieder wat wils te vinden. Alle modellen en soorten zijn voorzien van een beschrijving hoe de regenton gemonteerd dient te worden. Bij GroenRijk Prinsenbeek verkopen wij (kunststof) regentonnen van Capi, Elho en Outside Living.

Regenton kopen | GroenRijk Prinsenbeek | Breda

Waarom moet u een regenton in uw tuin zetten?

We hebben u uitgelegd wat een regenton precies is, maar de vraag is natuurlijk: waarom zou u een regenton in de tuin moeten zetten? Wij hebben de voordelen van een regenton voor u op een rijtje gezet:

  • Door het regenwater op te vangen, bespaart u het gebruik van drinkwater. U kunt namelijk prima het regenwater gebruiken om uw planten water te geven. Uiteindelijk zal dit ook geld schelen, want zodra u minder drinkwater gebruikt, heeft u lagere kosten.
  • De laatste jaren verandert het weer nogal in Nederland. Dit betekent dat het vaker voorkomt dat we last hebben van korte, maar hevige regenbuien. Een gevolg hiervan is dat het water niet snel genoeg in de bodem kan zakken en ontstaat er wateroverlast. Door een regenton te plaatsen, kan een gedeelte van het water worden opgevangen. Daarentegen hebben we ook steeds vaker last van zeer warme zomers. In deze periode is het ook erg makkelijk om regenwater binnen handbereik te hebben om uw tuin te besproeien.
  • Voor de planten in uw tuin is het super goed om deze te voorzien van regenwater. Het regenwater bevat, in tegenstelling tot drinkwater, geen kalk. Voor mensen kan kalk geen kwaad, maar voor planten is het minder goed. Ook voor het wassen van auto's en ramen kunt u het best water uit de regenton gebruiken. Water met weinig kalk betekent geen strepen op uw auto of ramen.

Regenton kopen | GroenRijk Prinsenbeek | Breda

Wilt u een regenton kopen? Kom langs bij GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Hebben wij u overtuigd om ook een regenton voor in uw tuin te nemen? Dat is mooi! Kom daarom gerust eens langs in ons tuincentrum nabij Breda. Hier vindt u uiteraard diverse soorten regentonnen, maar wij hebben in onze winkel ook een hoek waar het afvoeren van regenwater centraal staat. Hier kunnen wij laten zien wat er allemaal mogelijk is. Mocht u toch nog vragen hebben of advies willen over regentonnen? Onze medewerkers staat van maandag tot en met zondag voor u klaar. Wanneer u bij ons langskomt, kunt u meteen kijkje bij onze tuinplanten. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder alvast uw bezoek naar ons tuincentrum en dan hopen we u snel te zien!

 

Regenton kopen | GroenRijk Prinsenbeek | Breda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinafdeling