Cactussen en vetplanten

De cactussen en vetplanten zijn hipper dan ooit! De zogenoemde urban jungle is iets wat steeds meer mensen toepassen in hun huis. Een huis met veel groen zorgt ervoor dat grote kamerplanten worden gecombineerd met hangende kamerplanten en mini plantjes worden neergezet op bijzettafels, salontafels en televisiekasten bijvoorbeeld. In ons tuincentrum nabij Breda vind je cactussen en vetplanten in alle soorten en maten. Dat betekent combineren maar! Wij zijn niet voor niets GroenRijk en daarom sterk in alles wat met groen te maken heeft! 

Voordelen van cactussen en vetplanten: onderhoudsvriendelijk én hip

Koop leuke mini cactussen en kleine vetplantjes en combineer ze op een leuke manier. In verschillende mini plantenpotjes die leuk bij elkaar passen of in een glazen vaas met wat aarde en kiezelstenen bijvoorbeeld. Ook leuk om het in een ouderwets theekopje bijvoorbeeld te planten. De cactussen en vetplanten zijn sterk en onderhoudsvriendelijk, dus ook als ideaal als cadeau voor mensen die geen groene vingers hebben. Het leuke aan de mini cactussen en mini vetplanten is dat ze overal gemakkelijk bij kunnen worden gezet. Zo kun je op een makkelijke manier overal een klein stukje urban jungle creëren. 

Cactussen en vetplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Hoe verzorg ik cactussen en vetplanten?

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in hun bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kun je de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank. Let hierbij wel op dat de plant niet gaat verbranden achter het glas. Door de weerkaatsing van de zon kan het namelijk erg warm worden achter glas. Geef cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water; één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt de cactussen en vetplanten met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd wel speciale cactusgrond. Deze potgrond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten. Cactussen en vetplanten groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de wintermaanden zul je zien dat de groei stilstaat. Je hoeft de planten dan ook maar één keer in de twee weken water te geven, anders is de kans op verrotting groot.

3 leuke weetjes over cactussen

  • Wist je dat er eigenlijk maar een paar soorten cactussen zijn die goed tegen de droogte kunnen? De meeste soorten cactus groeien in gebieden waar ongeveer 5 tot 50 centimeter neerslag valt.
  • Cactussen zijn al eeuwenlang een bron van medicijnen, voedsel, drank en gereedschappen.
  • De allergrootste cactus van de wereld is 1 meter dik en 20 centimeter hoog en is eigenlijk een hele forse boom.

Cactussen en vetplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Wil je cactussen en vetplanten kopen? Kom dan naar GroenRijk Prinsenbeek

Bezoek in ons tuincentrum de afdeling kamerplanten voor een ruime keuze aan cactussen en vetplanten. Hier vind je ook een ruim assortiment met groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten. We geven je graag advies om de plantjes op een leuke manier te combineren. Ook is het mogelijk om de plantjes en potjes in te pakken als cadeau op onze cadeautafel! Bekijk onze openingstijden en plan hieronder alvast jouw route naar onze winkel. Zien we je snel bij GroenRijk Prinsenbeek?

Cactussen en vetplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten