Cactussen en vetplanten

De vetplanten en cactussen zijn hipper dan ooit! De zogenoemde "urban jungle" die steeds meer mensen in de woonkamer toepassen (een huis met veel groen!) zorgt ervoor dat grote kamerplanten worden gecombineerd met hangende kamerplanten en mini plantjes op bijzettafels, salontafels en televisiekasten bijvoorbeeld. In ons tuincentrum nabij Breda vindt u cactussen en vetplanten in alle soorten en maten, dus combineren maar! Wij zijn niet voor niets GroenRijk en dus, sterk in alles wat met groen te maken heeft! 

Cactussen en vetplanten zijn hip en onderhoudsvriendelijk

Koop leuke mini cactussen en kleine vetplantjes en combineer ze op een leuke manier. In verschillende mini plantenpotjes die leuk bij elkaar passen of in een glazen vaas met wat aarde en kiezelstenen bijvoorbeeld. Ook leuk om het in een ouderwets theekopje bijvoorbeeld te planten. De cactussen en vetplanten zijn sterk en onderhoudsvriendelijk, dus ook als ideaal als cadeau voor mensen die weinig groene vingers hebben. 

De plantjes verzorgen

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot.

Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot.

In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

Cactussen kopen

Bezoek in ons tuincentrum de afdeling kamerplanten voor een ruime keuze aan cactussen en vetplanten. We geven je graag advies om de plantjes op een leuke manier te combineren. Ook is het mogelijk om de plantjes en potjes in te pakken als cadeau op onze cadeautafel! Graag tot snel bij Tuincentrum Prinsenbeek

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten