Bloeiende kamerplanten

Naast het feit dat bloeiende kamerplanten zorgen voor luchtzuivering en een goede luchtvochtigheid in huis, geven ze ook direct een andere draai aan jouw inrichting. Een kleurrijke Bromelia of de altijd populaire Orchidee breng jouw woonkamer tot leven! Heb je al aan een Anthurium gedacht welke met zijn kleur goed te combineren is met de rest van het interieur? Over het algemeen vragen bloeiende kamerplanten iets meer aandacht dan bijvoorbeeld groene kamerplanten, maar daar krijg je dan ook prachtige bloemen voor terug. Zeker de moeite waard dus!

Top 10 populaire bloeiende kamerplanten

Met een ruime keuze aan kamerplanten is het vaak lastig kiezen welke plant nu het beste bij je past. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen je een handje op weg met onze top 10 bloeiende kamerplanten, die allemaal verkrijgbaar zijn bij ons in het tuincentrum nabij Breda. Maak je klaar voor een flinke dosis inspiratie!

 1. Anthurium of Flamingoplant - Anthuriums zijn mooie bloeiende kamerplanten die ook wel de Flamingoplant genoemd worden. De bloemen van de Anthurium hebben de vorm van bloemkelken en komen voor in diverse kleuren. De grond van een Anthurium binnenplant mag altijd licht vochtig te zijn. Deze beauty fleurt iedere woonkamer op.
   
 2. Strelitzia of Paradijsvogelplant - Deze sierlijke kamerplant staat ook wel bekend als de Paradijsvogelbloem of Paradijsvogelplant. Als de plant in bloei staat, heeft hij prachtige bloemen in een verrassende kleurcombinatie. Deze binnenplant is een bijzondere eyecatcher in huis.
   
 3. Gardenia of Kaapse Jasmijn - De bloeiende Gardenia of Kaapse Jasmijn is al een oude bekende kamerplant, die herkenbaar is aan zijn grote witte bloemen. Hij geeft een heerlijke geur af en houdt graag van een zonnig en warm plekje. Deze bloeiende kamerplant is relatief gemakkelijk te verzorging.
   
 4. Bromelia - Deze vrolijke gekleurde vriend is een graag geziene kamerplant in menig huishouden. Hij is gemakkelijk te verzorging en is verkrijgbaar in diverse felle kleuren. De bloem groeit recht omhoog en hier heb je enkele maanden plezier van.
   
 5. Hortensia - Hortensia's zie je veel buitenshuis, maar ze zijn ook zeer geliefd als kamerplant! Ze zijn verkrijgbaar in honderden soorten, met kleine en grote bloemen en in verschillende kleuren. Het bijzondere aan deze bloeiende kamerplant is dat je door middel van het aanpassen van de voedingswaarde van de potgrond de kleur van de bloemen kunt beïnvloeden!
   
 6. Spathiphyllum of Lepelplant - De Spathiphyllum is een mooie bloeiende plant die erg geliefd is in de Nederlandse huishoudens. Het is van oorsprong een oeverplant, waardoor hij gek is op veel water. De bloemen van de Lepelplant hebben de vorm van, je raadt het al: witte lepels.
   
 7. Orchidee - De Orchidee is een bekende kamerplant met een grote diversiteit aan bloemen. De bloemen bestaan uit een zacht bloemblad met gekleurde meeldraden. Hij heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 weken maar kan uitlopen tot 2 maanden. Ze hebben weinig water nodig en zijn gevoelig voor tocht. Let hier dus op als je lang plezier wilt hebben van jouw Orchidee!
   
 8. Calathea Crocata - Deze bloeiende kamerplant Calathea blijft gemakkelijk in bloei. Hij produceert ongeveer vijf pilaarvormige bloemen in de kleur oranje. De bloeitijd van een individuele bloem is zo'n 3 weken. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit de amazone en houdt van een schaduwrijke standplaats.
   
 9. Medinilla of Prachtlelie - De Medinilla kamerplant is te herkennen aan zijn prachtige bloemen. Deze zijn roze en hangen altijd naar beneden. Ze kunnen zelfs zo zwaar worden dat de plant kan omvallen! Deze bloeiende kamerplant wordt veel in bruidsboeketten gebruikt door zijn sierlijke uitstraling.
   
 10. Hibiscus of Chinese Roos - Hibiscus bloemen hebben een prachtige tropische uitstraling en kunnen enorm groot worden. Deze bloeiende kamerplant kan bloemen produceren van wel 50 cm doorsnede. De grond mag licht vochtig blijven en in de bloeiperiode kun je hem het beste niet in direct zonlicht zetten.

Populaire bloeiende kamerplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Hoe verzorg ik bloeiende kamerplanten? 

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen. Het is dan ook belangrijk om daar rekening mee te houden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon. Cactussen daarentegen staan graag in de zon; hoe warmer hoe beter! De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de Cyclaam, Kaapsviooltje, Hortensia's en Primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Het is belangrijk om na de bloei het water geven terug te brengen op eenmaal in de week. Plantenvoeding is nu niet meer nodig. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik hierbij goede potgrond. Lees de verzorgingstips zorgvuldig die vaak bij de plant worden meegeleverd.

Populaire bloeiende kamerplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Bloeiende kamerplanten kopen? Kom dan naar GroenRijk Prinsenbeek

Wil je een nieuwe kamerplant kopen die mooie gekleurde bloemen met zich meedraagt? Bij GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda bent  aan het juiste adres! Bloeiende kamerplanten geven jouw huis veel sfeer en kunnen een huis omtoveren tot een thuis. Op onze kamerplanten afdeling vind je dan ook diverse soorten bloeiende kamerplanten. Neem ook meteen een kijkje bij de andere kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten. Benieuwd wanneer ons tuincentrum is geopend? Bekijk de openingstijden en dan zien we je hopelijk snel bij GroenRijk Prinsenbeek!

Populaire bloeiende kamerplanten | GroenRijk Prinsenbeek, nabij Breda

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten