Gazon

Wilt u een mooi, groen gazon in uw tuin? Dat kan, maar het is belangrijk dat u een grassoort kiest die bij u past. Wilt u bijvoorbeeld een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten? Dan raden wij u aan om voor een sterke grassoort te kiezen, zoals speelgazon. Andere grassoorten zijn fijner en hebben daardoor meer sierwaarde. De keuze is helemaal aan u! Vlakbij Breda vindt u GroenRijk Prinsenbeek waar u terecht kunt voor graszoden van zeer goede kwaliteit, graszaad zodat u zelf gras kunt zaaien én u vindt bij ons gazon gerelateerde producten, zoals grasmaaiers en verticuteermachines. 

Tip voor het onderhouden van het gazon

Wanneer u het gazon goed zult onderhouden, heeft u het het hele jaar plezier van. Laat het gazon dus een echte eyecatcher zijn in uw tuin! Wij hebben speciaal voor u dan ook enkele tips voor het gazononderhoud op een rij gezet:

  • Tip 1: Het is super belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Doet u dit niet, dan wordt het gras zwak en heeft onkruid meer kans om te groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Wij raden u aan om tijdens het groeiseizoen ongeveer één à twee keer per week het gras te maaien. Voor het maaien het is belangrijk dat de messen scherp zijn, dat geeft het beste resultaat.
  • Tip 2: In februari of maart moet het gazon worden geverticuteerd. Hier heeft u vervolgens de hele zomer heel veel plezier van. Door bijvoorbeeld een verticuteerhark te gebruiken, prikt u een aantal gaten in de grond. Dit is belangrijk om zo voor extra lucht in de grond te zorgen. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien.
  • Tip 3: Net als alle andere planten heeft een gazon ook voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is om regelmatig te sproeien met water én het gazon regelmatig te bemesten. Bij GroenRijk Prinsenbeek vindt u dan ook diverse producten om het gazon te bemesten.
  • Tip 4: U zult er niet aan ontkomen, maar klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen zullen ongetwijfeld tevoorschijn komen in uw gazon. Maar toch: hoe gezonder het gazon is, hoe minder onkruid. In ons tuincentrum vindt u ook hier middelen voor.
  • Tip 5: Een 'boosdoener' in het gazon is mos. Mos kan super hard groeien bij vochtig weer. Om dit aan te pakken kunt u het best gazonmest én mosbestrijder gebruiken. Een andere tip is om het gras niet te kort te maaien.

Bij GroenRijk Prinsenbeek bent u op het juiste adres voor gazon gerelateerde producten. Denk dan bijvoorbeeld aan: grasmaaiers, handmatige grasscharen, grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens, robotmaaiers en nog veel meer ander gereedschap. Naast de machines vindt u bij ons ook een ruim assortiment met bemesting voor het gazon. Kom gerust eens langs voor deskundig advies over uw gazon of neem een kijkje in onze webshop!

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Gazon | Gazononderhoud | Graszoden

Een mooi gazon: kiest u voor graszoden of graszaad?

Voor een mooie, groene grasmat kunt u kiezen om graszoden te leggen of graszaad te zaaien. Bij ons kunt u voor zowel graszoden als graszaad terecht. Wij kunnen voor u graszoden van zeer goede kwaliteit bestellen. U heeft dan de keuze uit speelgazon en schaduwgazon. Graszoden kunt u gemakkelijk bestellen via onze webshop! Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op en bel naar: 076-5439332.

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Gazon | Gazononderhoud | Graszoden

Graszoden kopen of op zoek naar een grasmaaier? Kom naar GroenRijk Prinsenbeek of bestel online!

Voor alles wat met het gazon te maken heeft, bent u bij GroenRijk Prinsenbeek op het goede adres! Onze medewerkers kunnen u deskundig advies geven over het onderhouden van het gazon én bij ons vindt u graszoden die zeer sterk én van goede kwaliteit zijn. Graszoden bestellen of graszaden kopen gaat heel gemakkelijk via onze webshop! Wilt u bij ons langskomen? Dan kan natuurlijk ook! Bekijk dan onze openingstijden en dan hopen we u snel te zien.

Graszoden formulier

U wilt graszoden bestellen bij GroenRijk Prinsenbeek?  Vul hieronder het bestelformulier in, het aantal m² en wanneer u de graszoden op wilt komen halen.
Wij slaan uw gegevens op conform onze privacy policy.

Wij adviseren om voor het leggen van de graszoden compost door de bovenlaag te harken. Dit is de perfecte voorbereiding voor de grasmat om snel aan te wortelen. 1 zak van 40ltr. per 10m2 te leggen gras. 1 Zak van 40 ltr. kost € 8,75

Velden met * zijn verplicht.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinafdeling