Gazon

Wilt u een mooi, groen gazon in uw tuin? Dat kan, maar het is belangrijk dat u een grassoort kiest die bij u past. Wilt u bijvoorbeeld een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten? Dan raden wij u aan om voor een sterke grassoort te kiezen, zoals speelgazon. Andere grassoorten zijn fijner en hebben daardoor meer sierwaarde. De keuze is helemaal aan u! Vlakbij Breda vindt u GroenRijk Prinsenbeek waar u terecht kunt voor graszoden van zeer goede kwaliteit, graszaad zodat u zelf gras kunt zaaien én u vindt bij ons gazon gerelateerde producten, zoals grasmaaiers en verticuteermachines. 

Graszoden bestellen
 


Tip voor het onderhouden van het gazon

Wanneer u het gazon goed zult onderhouden, heeft u het het hele jaar plezier van. Laat het gazon dus een echte eyecatcher zijn in uw tuin! Wij hebben speciaal voor u dan ook enkele tips voor het gazononderhoud op een rij gezet:

  • Tip 1: Het is super belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Doet u dit niet, dan wordt het gras zwak en heeft onkruid meer kans om te groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Wij raden u aan om tijdens het groeiseizoen ongeveer één à twee keer per week het gras te maaien. Voor het maaien het is belangrijk dat de messen scherp zijn, dat geeft het beste resultaat.
  • Tip 2: In februari of maart moet het gazon worden geverticuteerd. Hier heeft u vervolgens de hele zomer heel veel plezier van. Door bijvoorbeeld een verticuteerhark te gebruiken, prikt u een aantal gaten in de grond. Dit is belangrijk om zo voor extra lucht in de grond te zorgen. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien.
  • Tip 3: Net als alle andere planten heeft een gazon ook voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is om regelmatig te sproeien met water én het gazon regelmatig te bemesten. Bij GroenRijk Prinsenbeek vindt u dan ook diverse producten om het gazon te bemesten.
  • Tip 4: U zult er niet aan ontkomen, maar klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen zullen ongetwijfeld tevoorschijn komen in uw gazon. Maar toch: hoe gezonder het gazon is, hoe minder onkruid. In ons tuincentrum vindt u ook hier middelen voor.
  • Tip 5: Een 'boosdoener' in het gazon is mos. Mos kan super hard groeien bij vochtig weer. Om dit aan te pakken kunt u het best gazonmest én mosbestrijder gebruiken. Een andere tip is om het gras niet te kort te maaien.

Bij GroenRijk Prinsenbeek bent u op het juiste adres voor gazon gerelateerde producten. Denk dan bijvoorbeeld aan: grasmaaiers, handmatige grasscharen, grasscharen op accu, grastrimmers, verticuteermachines, strooiwagens, robotmaaiers en nog veel meer ander gereedschap. Naast de machines vindt u bij ons ook een ruim assortiment met bemesting voor het gazon. Kom gerust eens langs voor deskundig advies over uw gazon of neem een kijkje in onze webshop!

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Gazon | Gazononderhoud | Graszoden

Een mooi gazon: kiest u voor graszoden of graszaad?

Voor een mooie, groene grasmat kunt u kiezen om graszoden te leggen of graszaad te zaaien. Bij ons kunt u voor zowel graszoden als graszaad terecht. Wij kunnen voor u graszoden van zeer goede kwaliteit bestellen. U heeft dan de keuze uit speelgazon en schaduwgazon. Graszoden kunt u gemakkelijk bestellen via onze webshop! Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op en bel naar: 076-5439332.

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Gazon | Gazononderhoud | Graszoden

Graszoden kopen of op zoek naar een grasmaaier? Kom naar GroenRijk Prinsenbeek of bestel online!

Voor alles wat met het gazon te maken heeft, bent u bij GroenRijk Prinsenbeek op het goede adres! Onze medewerkers kunnen u deskundig advies geven over het onderhouden van het gazon én bij ons vindt u graszoden die zeer sterk én van goede kwaliteit zijn. Graszoden bestellen of graszaden kopen gaat heel gemakkelijk via onze webshop! Wilt u bij ons langskomen? Dan kan natuurlijk ook! Bekijk dan onze openingstijden en dan hopen we u snel te zien.

Graszoden bestellen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinafdeling