Kerstbomen Breda

Hebben wij het over kerstbomen, dan hebben wij het over de heerlijk geurende, échte kerstbomen uit eigen kwekerij die vanaf begin november verkrijgbaar zijn in ons tuincentrum nabij Breda. GroenRijk Prinsenbeek zoekt ieder jaar een prachtige collectie kerstbomen uit. Van een Nordmann kerstboom (verkrijgbaar vanaf 20 november) met mooie dikke naalden tot een Fijnspar. Grote kerstbomen, kleine kerstbomen, dikke kerstbomen, dunne kerstbomen, met kluit of zonder kluit; wij halen alles voor jullie in huis, zodat iedereen een boom naar wens uit kan zoeken. Ons team helpt je graag bij het uitkiezen van de perfecte boom!

De verschillende soorten kerstbomen nabij Breda

Er gaat niets boven een echte kerstboom in huis tijdens de kerst! In ons tuincentrum nabij Breda kun je dan ook terecht voor echte kerstbomen, maar ook voor kunstkerstbomen in allerlei soorten en maten. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat je uit praktisch oogpunt voor een kunstkerstboom kiest. Dat heeft voordelen: geen naalden om op te vegen en ieder jaar is de kerstboom al in huis aanwezig. Maar een echte kerstboom bied je de natuurlijke en de heerlijke dennen geur in huis. Dit zorgt natuurlijk voor meer sfeer in huist. Daarnaast is het ook een traditie om een echte boom in huis te hebben.  Als je voor een echte kerstboom kiest, dan is het handig te weten dat de sparren in twee families zijn onder te verdelen: 

  • de Abies (zilversparren) 
  • en de Picea (sparren)

De Abies familie is wat duurder, omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden en de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden. De zilverspar ziet er om die reden veel voller uit dan de gewone sparren. Daar zit ook het prijsverschil in. Je kunt het best in ons tuincentrum langskomen om de twee spar families te komen bekijken en de mooiste kerstboom voor in jouw huis uit te zoeken.

Kerstbomen kopen bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

Tips om maximaal van jouw kerstboom te genieten

Wil je maximaal van jouw mooie kerstboom genieten? Volg dan onderstaande tips van onze kerstboom specialist!

  • De kerstboom moet aan het temperatuur verschil wennen. Het is niet de bedoeling de boom direct van buiten naar binnen te halen. Plaats de boom eerst in de garage of het schuurtje, zodoende zal de boom minder snel zijn naalden verliezen.
  • Let op waar je de boom neerzet: plaats de kerstboom nooit naast een verwarming of andere warmtebron.
  • Een kerstboom met kluit heeft regelmatig water nodig, zodra de boom binnen is kun je de boom gelijk een liter water geven.
  • Verleng de levensduur van jouw boom met universele plantenvoeding. Vraag hiernaar in ons tuincentrum.
  • Heb je gekozen voor een kerstboom zonder kluit, dan is een goede kerstboomstandaard onmisbaar! Onze medewerkers op de kerstafdeling kunnen je hier alles over vertellen.

Een kerstboom kopen of een kerstboom adopteren?

Je vindt bij ons prachtige kerstbomen uit eigen kwekerij. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Een kerstboom is prachtig en hoort absoluut bij de traditie, maar het merendeel van deze bomen verdwijnt in de verbrandingsoven. Wij kweken mooie en gezonde bomen, waarvan 80 tot 90% de herbeplanting overleeft. Dat betekent dat deze bomen maar liefst 4 tot 5 keer opnieuw terugkeren in de Nederlandse huiskamers en daardoor een veel langer leven hebben. Dit is een duurzame keuze waar je meerdere jaren plezier van hebt. Bekijk de pagina over het adopteren van een kerstboom voor meer informatie hierover.

Kerstbomen kopen bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

Kerstboom kopen nabij Breda, bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek

De kerstvreugde start, zodra de boom in huis staat. Samen de boom versieren is natuurlijk een heerlijk ritueel! Ook voor kerstversiering en kerstverlichting kun je in ons tuincentrum nabij Breda terecht. Kom bij ons langs en maak er een compleet uitje van. Bij ons kun je namelijk in de lunchroom genieten van een heerlijk kopje koffie of een lekker broodje (op dit moment helaas gesloten i.v.m coronamaatregelen). Koop dus vanaf begin november de mooiste kerstbomen in ons tuincentrum. Heb je vragen over ons kerst assortiment? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 076-5439332 of kom langs in ons tuincentrum aan de rand van Breda!

Een kerstboom adopteren? Lees hier meer over!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst