Kerstbomen Breda

Hebben wij het over kerstbomen, dan hebben wij het over de heerlijk geurende, échte kerstbomen uit eigen kwekerij die vanaf half november verkrijgbaar zijn in ons tuincentrum nabij Breda.

GroenRijk Prinsenbeek zoekt ieder jaar een prachtige collectie kerstbomen uit. Van een Nordmann kerstboom met mooie dikke naalden tot een Fijnspar. Grote kerstbomen, kleine kerstbomen, dikke kerstbomen, dunne kerstbomen, kerstbomen met kluit of kerstbomen zonder kluit; wij halen alles voor jullie in huis, zodat iedereen een boom naar wens uit kan zoeken. Ons team helpt je graag bij het uitkiezen van de perfecte boom! Vanaf half oktober is onze kerstshow helemaal klaar en ben je van harte welkom om inspiratie op te doen.

Kerstartikelen bestellen

Dé topper van GroenRijk Prinsenbeek: de Nordmann kerstboom

Ben je op zoek naar een groene topper van een kerstboom? Dan vind je bij ons Nordmann kerstbomen! Deze kerstboom wordt elk jaar steeds meer gewaardeerd en dat komt voornamelijk door de sterkte van de naalden. Nog een groot voordeel: de naalden van een Nordmann prikken niet. Ideaal wanneer er kinderen in de buurt zijn. Wist je trouwens ook dat het mogelijk is om een gat te laten boren in de Nordmann kerstboom? Zo zet je de boom gemakkelijk in de kerstboomstandaard. Zorg dat je regelmatig water in de standaard doet en je zult lang plezier hebben van deze boom. Hang vervolgens lampjes en kerstversiering in de boom en je bent helemaal klaar voor de feestdagen!

GroenRijk Prinsenbeek | Kerstbomen

De verschillende soorten kerstbomen nabij Breda

Er gaat niets boven een echte kerstboom in huis tijdens de kerst! In ons tuincentrum nabij Breda kun je dan ook terecht voor echte kerstbomen, maar ook voor kunstkerstbomen van Triumph Tree en Black Box in allerlei soorten en maten. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat je uit praktisch oogpunt voor een kunstkerstboom kiest. Dat heeft voordelen: geen naalden om op te vegen en ieder jaar is de kerstboom al in huis aanwezig. Maar een echte kerstboom biedt je de natuurlijke en de heerlijke dennen geur in huis. Dit zorgt natuurlijk voor meer sfeer in huis. Daarnaast is het ook een traditie om een echte boom in huis te hebben. Als je voor een echte kerstboom kiest, dan is het handig te weten dat de sparren in twee families zijn onder te verdelen: 

  • de Abies (zilversparren) 
  • en de Picea (sparren)

De Abies familie is wat duurder, omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden en de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden. De zilverspar ziet er om die reden veel voller uit dan de gewone sparren. Daar zit ook het prijsverschil in. Je kunt het best in ons tuincentrum langskomen om de twee spar families te komen bekijken en de mooiste kerstboom voor in jouw huis uit te zoeken.

Kerstbomen op pot

Kerstbomen op pot zijn een bijzonder populaire keuze voor de feestdagen, en dat is niet zonder reden. Deze groene juweeltjes bieden talloze voordelen die de kerstviering nog specialer maken. Bij GroenRijk Prinsenbeek vind je onder andere de Blauw Spar en Picea Omorika op pot.

Onmisbaar bij een kerstboom zonder kluit: de kerstboomstandaard

Heb je gekozen voor een kerstboom zonder kluit? Dan kan een kerstboomstandaard niet ontbreken. In ons tuincentrum vind je diverse soorten van de kerstboomstandaard. Jouw kerstboom met stam is heel gemakkelijk op een kerstboomstandaard te plaatsen. Onze medewerkers kunnen jou er alles over vertellen! Tevens vind je in onze winkel ook een kerstboommand; dit is een mooi, gevlochten mand waar de kerstboom in staat. Je ziet dus niets van de kerstboomstandaard of pot waar de kerstboom in staat.

Kerstbomen kopen bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek, nabij Breda

Tips om maximaal van jouw kerstboom te genieten

Wil je maximaal van jouw mooie kerstboom genieten? Volg dan onderstaande tips van onze kerstboom specialist!

  • De kerstboom moet aan het temperatuur verschil wennen. Het is niet de bedoeling de boom direct van buiten naar binnen te halen. Plaats de boom eerst in de garage of het schuurtje, zodoende zal de boom minder snel zijn naalden verliezen.
  • Let op waar je de boom neerzet: plaats de kerstboom nooit naast een verwarming of andere warmtebron.
  • Een kerstboom met kluit heeft regelmatig water nodig, zodra de boom binnen is, kun je de boom gelijk een liter water geven.
  • Verleng de levensduur van jouw boom met universele plantenvoeding. Vraag hiernaar in ons tuincentrum.
  • Heb je gekozen voor een kerstboom zonder kluit, dan is een goede kerstboomstandaard onmisbaar! Onze medewerkers op de kerstafdeling kunnen je hier alles over vertellen.

GroenRijk Prinsenbeek | Kerstbomen

Kerstboom kopen nabij Breda, bij GroenRijk Schalk Prinsenbeek

De kerstvreugde start, zodra de boom in huis staat. Samen de boom versieren is natuurlijk een heerlijk ritueel! Ook voor kerstversiering en kerstverlichting van Lumineo kun je in ons tuincentrum nabij Breda terecht. Kom bij ons langs en maak er een compleet uitje van. Bij ons kun je namelijk in de lunchroom genieten van een heerlijk kopje koffie of een lekker broodje. Koop dus vanaf half november de mooiste kerstbomen in ons tuincentrum. Heb je vragen over ons kerst assortiment? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 076-5439332 of kom langs in ons tuincentrum aan de rand van Breda!

Meer over kunstkerstbomen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst