Zomertips voor jouw huisdier

Zomertips voor jouw huisdier

De temperaturen in Nederland kunnen in de zomer inmiddels al flink oplopen. Tijdens warme dagen is het natuurlijk belangrijk om extra aandacht aan jezelf en aan de planten in de tuin te geven. Maar vergeet daarbij jouw eigen huisdier ook niet! Ook huisdieren kunnen namelijk behoorlijk last hebben van hebben van de warme temperaturen. De huisdierexperts van GroenRijk Prinsenbeek geven je daarom graag tips voor in de zomer!

Huisdieren en oververhitting: wat zijn de kenmerken?

Huisdieren, zoals katten, honden, vogels, konijnen en knaagdieren uitten zich op verschillende manieren wanneer zij last hebben van de warmte. Wij geven je graag enkele tips om oververhitting bij jouw huisdier tegen te gaan:

  • Honden - Honden kunnen hun warmte kwijt via hun voetzooltjes en door te hijgen. Wanneer jouw hond flink aan het hijgen is, kun je er vanuit gaan dat hij het warm heeft. Zorg er daarom voor dat hij altijd in de schaduw kan liggen en dat hij vers drinkwater heeft. Een plons in het water helpt ook om even lekker af te koelen.
  • Katten - Katten gaan over het algemeen zelf op zoek naar een koelere plek wanneer zij het warm hebben. Jij kan er dus voor zorgen dat ze ook op een plek in de schaduw kunnen liggen en ze lekker en vers drinkwater kunnen opdrinken.
  • Vogels - Wanneer een vogel met zijn snavel open ademt en/of zijn veren gespreid heeft, dan heeft jouw huisdier het warm. Vaak zitten vogels in een kooi die hoog hangt. Zet de kooi op warme dagen later bij de grond: warmte stijgt namelijk naar boven. Vogels drinken tijdens warme dagen ook het liefst vers drinkwater.
  • Knaagdieren - Hamsters, cavia's en ratten kunnen tijdens de warme dagen last hebben van een snelle ademhaling of niet of nauwelijks reageren op hun omgeving. Herken je deze symptomen? Dan is het diertje oververhit. Zet de kooi nooit vol in de zon en knip cavia's met lang haar kort. Daarnaast kun je de knaagdiertjes verwennen met extra groenten, omdat hier veel vocht in zit. Eventueel kun je een plastic fles vullen met water, deze even in de vriezer leggen, de fles in een theedoek wikkelen en hem vervolgens in de kooi leggen. Op deze manier kunnen knaagdieren afkoelen.
  • Konijnen - Konijnen zijn geschikt om zowel binnen als buiten te houden. Het konijnenhok buiten moet niet een plek krijgen in de volle zon. Dat is veel te warm voor deze beestjes. Wanneer de binnenkant van de oogleden rood zijn en het konijn slecht eet, dan weet je dat hij of zij last heeft van de warmte. Zorg daarom ook bij konijnen voor voldoende drinkwater en ook voor in het konijnenhok kun je een plastic fles vullen met water, laat het water bevriezen en leg de fles (gewikkeld in een theedoek) in het konijnenhoek voor meer verkoeling.

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Zomertips voor jouw huisdier | Dierenwinkel

Help jouw huisdier tijdens de warme dagen met verkoelende producten

Verwen jouw huisdier tijdens warme dagen met bijvoorbeeld verkoelde speeltjes. Bij GroenRijk Prinsenbeek vind je dan ook diverse producten, zoals:

  • Honden: koelmatten en waterspeelgoed
  • Katten: waterfontein
  • Vogels: vogelbadjes en drinkfonteintjes
  • Knaagdieren en konijnen: drinkfonteinen

GroenRijk Prinsenbeek | Breda | Zomertips voor jouw huisdier | Dierenwinkel

Ruime dierenwinkel bij GroenRijk Prinsenbeek nabij Breda

In ons tuincentrum nabij Breda vind je een zeer ruime dierenafdeling met allerlei benodigdheden voor jouw huisdier. Kom gerust een keer langs en neem een kijkje. Heb je vragen? Op onze afdeling vind je altijd een medewerkers die jou verder kan helpen. Kom snel een keer langs, bij GroenRijk Prinsenbeek?

Dierenwinkel

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...