Vogels in de tuin

Lok vogels naar je tuin met planten en struiken. Met nog maar drie soorten planten en/of struiken zijn vogels al erg geholpen. Een- en tweejarige planten trekken insecten aan en zijn rijk aan zaden. Klimplanten en heesters bieden bijvoorbeeld voedsel, veiligheid en een nestplaats. Vaste planten bieden een veilige plek om tussen te scharrelen en op zoek te gaan naar voedsel. Bij GroenRijk Prinsenbeek vindt je diverse soorten planten om de vogels naar de tuin te lokken, maar ook vogelhuisjes en vogelvoer. Ken je overigens deze tuinvogels al? Van links naar rechts: Boomklever, Pimpelmees en Huismus:

Bestel alles voor de vogels in onze webshop, klik hier!

 

 

    

Top 10 planten die vogels trekken in jouw tuin

Deze planten en struiken dragen vruchten die in het najaar voedsel zijn voor vogels. In het voorjaar trekken hun bloemen insecten die vogels voeren aan hun jongen. In ons tuincentrum nabij Breda vind je uiteraard ook deze top 10 tuinplanten:

  1. Meidoorn - Crataegus
  2. Lijsterbes - Sorbus
  3. Hazelaar - Corylus
  4. Vuurdoorn - Pyracantha
  5. Bosrank - Clematis
  6. Klimop - Hedera
  7. Zonnebloem - Helianthus
  8. Koninginnekruid - Eupatorium
  9. Teunisbloem - Oenothera 
  10. Kaardenbol - Dipsacus

Oktober: maand van de vogels 

Weten welke vogels leven in jouw postcodegebied? Ga naar: vogelbescherming.nl/mijn-vogeltuin. Vul je postcode in en de Vogelbescherming vertelt je welke vogels bij jou in de buurt leven. Door jarenlang onderzoek heeft Vogelbescherming Nederland een goed beeld van de verspreiding van de tuinvogels. Kies vervolgens vijf soorten uit die jij graag in je tuin ziet verschijnen, waarna je advies krijgt voor deze vijf vogels. De adviezen worden afgestemd op de grote van de tuin, in welke regio de tuin ligt en wanneer je aan de slag wilt gaan. Vogels die we in de omgeving van Breda veel zien, zijn onder andere de koolmees, spreeuw, vink, boomklever en pimpelmees. Heb jij deze vogels al gezien?

Wat kun je bij GroenRijk Prinsenbeek vinden voor de vogels in de tuin?

Woon je in de omgeving van Zevenbergen, Etten-Leur, Moerdijk, Breda of Klundert en ben je op zoek naar producten om de vogels in jouw tuin te krijgen? Kom naar ons tuincentrum, want hier vind je onder andere vogelvoer, nestkasten, vogelbadjes, vogeldrinkschalen en natuurlijk de tuinplanten om de vogels naar jouw tuin te lokken. Heb je vragen over deze planten of één van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 076-5439332 of stuur een e-mail naar: info@prinsenbeek.groenrijk.nl. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel in ons tuincentrum!

Onze dierenafdeling