Vogels in de tuin

Vogels in de tuin! 

Lok vogels naar je tuin met planten en struiken Met drie soorten planten en struiken zijn vogels geholpen. Een- en tweejarige planten trekken insecten en zijn rijk aan zaden. Klimplanten en heesters bieden voedsel, veiligheid en een nestplaats. Vaste planten bieden een veilige plek om tussen te scharrelen op zoek naar voedsel. 

Van links naar rechts: Boomklever, Pimpelmees en Huismus:

    

Top 10 planten die vogels trekken

Deze planten en struiken dragen vruchten die in het najaar voedsel zijn voor vogels. In het voorjaar trekken hun bloemen insecten die vogels voeren aan hun jongen.

  1. Meidoorn - Crataegus
  2. Lijsterbes - Sorbus
  3. Hazelaar - Corylus
  4. Vuurdoorn - Pyracantha
  5. Bosrank - Clematis
  6. Klimop - Hedera
  7. Zonnebloem - Helianthus
  8. Koninngekruid - Eupatorium
  9. Teunisbloem - Oenothera 
  10. Kaardenbol - Dipsacus

Oktober: maand van de vogels 

Weten welke vogels leven in jouw postcodegebied? Ga naar: vogelbescherming.nl/mijn-vogeltuin. Vul je postcode in en Vogelbescherming vertelt je welke vogels bij jou in de buurt leven. Door jarenlang onderzoek heeft Vogelbescherming een goed beeld van de verspreiding van de tuinvogels. Kies vervolgens vijf soorten uit die jij graag in je tuin ziet verschijnen, waarna Vogelbescherming je advies geeft voor deze vijf vogels. De adviezen worden afgestemd op de grote van de tuin, in welke regio de tuin ligt en wanneer je aan de slag wilt gaan.