Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tantau uit Duitsland. Het bedrijf ontwikkelde een groot aantal prachtige cultivars, waarvan er velen zijn bekroond. De rozensoorten uit de Rosa Tantau Premium-collectie vallen extra op vanwege de prachtige bloemkleuren, de lange bloeitijd van juni tot in oktober en de vaak heerlijk geuren!

 

Mooie matchende mix

GroenRijk heeft voor jou twee sterke en kleurrijke soorten Rosa Tantau Premium uitgekozen, die mooi bij elkaar passen:

  • Rosa Capri®: de glanzende, donkergroene bladeren, heerlijke honinggeur en de grote sinaasappeloranje- tot abrikooskleurige rozen van de Rosa Capri® geven een beetje een nostalgische sfeer aan je tuin. De hoogte is zo’n 70-100 cm.
  • Rosa Wildberry®: de kleur van de bloemblaadjes van de prijswinnende Rosa Wildberry® verandert van een intense wilde bessentint aan de buitenkant naar meer zachtroze in het midden. Ze zijn bovendien erg sterk en kunnen goed tegen een regenbuitje. De bloemen van deze sterke theehybride groeien elk aan een stevige stengel en de bladeren blijven lekker lang aan de takken. De struik wordt zo’n 70 tot 100 cm hoog.

Houd ze in topconditie

De verzorging van de Rosa Tantau Premium is niet moeilijk. Als je deze tips volgt, blijven ze jarenlang blikvangers in je tuin:

  • De rozen houden van een zonnig plekje, maar halfschaduw mag ook.
  • Zet de struiken bij voorkeur in licht kalkrijke en goed waterdoorlatende grond.
  • Plant zo’n 4 tot 5 struikjes per vierkante meter voor een mooi gevuld perk.
  • Geef in het voorjaar koemestkorrels of speciale rozenmest.
  • Struiken in pot kun je in de zomermaanden om de 2 weken wat vloeibare voeding voor rozen geven.

Snoei de struik in maart terug tot op 15 cm hoogte.

Overal mooi

De Rosa Tantau Premium komt niet alleen mooi uit in een groep, maar zeker ook tussen andere planten in je border en als pronkstuk in een bloempot op je terras of balkon. Bovendien zijn het prima snijrozen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
tuintips
Een smaakvol buiten: zomerrecepten met groenten uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en je tuin barst van het leven – en je moestuin van de groenten! Er is niets zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. In dit blogartikel geven we je inspiratie voor drie verrukkelijke zomergerechten die je kunt maken met de oogst uit je eigen tuin.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...