Tips voor een groenere tuin

Tips voor een groenere tuin

Wij, van GroenRijk Prinsenbeek, streven ernaar jou te inspireren en te informeren over het vergroenen van jouw tuin. Daarom hebben wij natuurlijk ook het Groen Klimaatplein in ons tuincentrum. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het heel eenvoudig om bij te dragen aan een groener Nederland door zelf een groenere tuin te creëren. In dit blog geven we jou maar al te graag drie super eenvoudige tips om jouw eigen tuin te vergroenen. Het kost je niet veel tijd, geld of moeite!

Stap 1: Weg met die tegels, hallo groen!

Elke vierkante meter groen telt! Bekijk jouw tuin eens van een afstandje en zie hoeveel tegels je hebt in vergelijking met de groene ruimte. Je kunt aan weerszijden van de tuin een grasstrook aanleggen of een paar tegels weghalen en in plaats daarvan bijvoorbeeld bodembedekkers planten. Jouw tuin zal er daardoor veel speelser uitzien! Bewaar in ieder geval geen tegels met veel algen, mos of onkruid, want daar lopen mensen blijkbaar toch nooit op.

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 2: groen dak voor veel gemak

Een groen dak maakt de garage, uitbouw, fietsenhok of schuurtje meteen een stuk 'gezelliger'. Wat zijn de voordelen van een groen dak?

  • Overtollig water wordt vastgehouden
  • Een groen dak werkt isolerend
  • Vogels, vlinders en andere insecten zijn gek op een groen dak
  • Groen doet goed en daarom staat een groen dak gewoonweg heel mooi

Een groen dak kun je heel goed zelf aanleggen, maar je bent natuurlijk in ons tuincentrum ook van harte welkom voor tips en advies. Bezoek dan het Groen Klimaatplein in onze winkel!

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 3: meer groen met inheemse beplanting

Ben je bekend met inheemse planten? Dit zijn planten die van nature op een bepaalde plaats groeien zonder dat de mens daar invloed op heeft. Daarom zijn inheemse planten het beste voedsel voor insecten en vogels. Daarnaast dragen ze ook bij aan een gezonde bodem. Kortom, Inheemse planten zijn sterk omdat ze zich hebben aangepast aan de groeiomstandigheden en daardoor minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Klinkt goed toch? Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Hulst - Ilex aquifolium;
  • Boswilg - Salix caprea;
  • Taxus baccata – Venijnboom;
  • Gelderse Roos - Viburnum opulus.

Lees meer over het Groen Klimaatplein

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 planten voor een tuin met schaduw
Heb je een tuin of balkon op het noorden en ben je overgeleverd aan de schaduw? Dat hoeft helemaal niet nadelig te zijn! Veel mensen hebben het idee dat een tuin waar weinig zon te vinden is gelijk staat aan een tuin waar planten, heesters en bomen niks waard zijn. ‘Planten kunnen toch niet zonder zon’, horen we je denken. Natuurlijk zijn de meeste groene bloeiers wel geholpen met wat zonnestralen op hun bolletje. Er zijn echter g...Lees meer...
Chrysanten brengen geluk!

Met haar vele kleurige bloemen is de Chrysant Garden Mums een prachtige toevoeging aan je tuin, balkon of woonkamer. De plant is sterk en blijft bloeien tot aan de eerste vorst! Vaak tot wel 8 weken lang. Geen wonder dat deze plant in veel Aziatische landen symbool staat voor geluk en gezondheid. Bij GroenRijk vind je nu veel verschillende soorten chrysanten. 

 

‘Gouden’ bloem 

De gele chrysant is in Japan het s...

Lees meer...