Tips voor een groenere tuin

Tips voor een groenere tuin

Wij, van GroenRijk Prinsenbeek, streven ernaar jou te inspireren en te informeren over het vergroenen van jouw tuin. Daarom hebben wij natuurlijk ook het Groen Klimaatplein in ons tuincentrum. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het heel eenvoudig om bij te dragen aan een groener Nederland door zelf een groenere tuin te creëren. In dit blog geven we jou maar al te graag drie super eenvoudige tips om jouw eigen tuin te vergroenen. Het kost je niet veel tijd, geld of moeite!

Stap 1: Weg met die tegels, hallo groen!

Elke vierkante meter groen telt! Bekijk jouw tuin eens van een afstandje en zie hoeveel tegels je hebt in vergelijking met de groene ruimte. Je kunt aan weerszijden van de tuin een grasstrook aanleggen of een paar tegels weghalen en in plaats daarvan bijvoorbeeld bodembedekkers planten. Jouw tuin zal er daardoor veel speelser uitzien! Bewaar in ieder geval geen tegels met veel algen, mos of onkruid, want daar lopen mensen blijkbaar toch nooit op.

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 2: groen dak voor veel gemak

Een groen dak maakt de garage, uitbouw, fietsenhok of schuurtje meteen een stuk 'gezelliger'. Wat zijn de voordelen van een groen dak?

  • Overtollig water wordt vastgehouden
  • Een groen dak werkt isolerend
  • Vogels, vlinders en andere insecten zijn gek op een groen dak
  • Groen doet goed en daarom staat een groen dak gewoonweg heel mooi

Een groen dak kun je heel goed zelf aanleggen, maar je bent natuurlijk in ons tuincentrum ook van harte welkom voor tips en advies. Bezoek dan het Groen Klimaatplein in onze winkel!

GroenRijk Prinsenbeek | Tips voor een groenere tuin

Stap 3: meer groen met inheemse beplanting

Ben je bekend met inheemse planten? Dit zijn planten die van nature op een bepaalde plaats groeien zonder dat de mens daar invloed op heeft. Daarom zijn inheemse planten het beste voedsel voor insecten en vogels. Daarnaast dragen ze ook bij aan een gezonde bodem. Kortom, Inheemse planten zijn sterk omdat ze zich hebben aangepast aan de groeiomstandigheden en daardoor minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Klinkt goed toch? Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Hulst - Ilex aquifolium;
  • Boswilg - Salix caprea;
  • Taxus baccata – Venijnboom;
  • Gelderse Roos - Viburnum opulus.

Lees meer over het Groen Klimaatplein

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...