Een groen dak: welke planten zijn geschikt?

Een groen dak: welke planten zijn geschikt?

Een groen dak is één van de populairste tuintrends van dit moment! Een groen dak maakt een fietsenhok, een schuurtje, berging of kliko ombouw een stuk aantrekkelijker én duurzamer. Een middagje is voldoende om een groen dak aan te leggen; het enige dat je nodig hebt is een beschermvlies, drainagelaag, een substraatlaag en natuurlijk planten. Alle benodigdheden voor een groen dak zijn bij GroenRijk Prinsenbeek verkrijgbaar. Wist je dat wij ook een Groen Klimaatplein in onze winkel hebben waar je allerlei informatie kunt vinden over duurzaam tuinieren? Voor een groen dak is natuurlijk de vraag: wat voor soort planten zijn het meest geschikt. Niet alle planten houden van een plek in de volle zon, maar hier lees je welke planten dat wel aankunnen.

Waarom zou je voor een groen dak kiezen?

Er zijn daadwerkelijk genoeg redenen om te kiezen voor een levend dak. Behalve dat het er stijlvol en mooi uitziet, heeft een groen dak ook andere verschillende voordelen. Een groen dak...

  • Verlaagt het energieverbruik dankzij de isolerende werking;
  • Vermindert de stedelijke hittestress;
  • Zorgt voor regenwaterbeheer;
  • Vermindert geluidsoverlast en luchtvervuiling;
  • Verlengt de levensduur van het dak.

Groene vingers heb je echt niet nodig om een groen dak aan te leggen, maar wil je dit liever toch uit handen geven dan kan dat natuurlijk. Bezoek in ons tuincentrum eens het Groen Klimaatplein! Hier kunnen onze medewerkers je alles vertellen over het aanleggen van een groen dak.

GroenRijk Prinsenbeek | Groen dak | Welke planten zijn geschikt?

Top 5 planten voor een groen dak

Ben je benieuwd welke planten nu geschikt zijn voor een groen dak. Wij hebben een top 5 speciaal voor jou samengesteld:

  • Sedum (bijvoorbeeld Sedum acre, sexangulare, hispanicum, floriferum of hybridum)
  • Campanula
  • Sempervivum
  • Primula
  • Aster

Tip van ons: maak het jezelf gemakkelijk en gebruik sedummatten. Dit zijn matten met groene, volwassen plantjes waarmee je meteen een volwaardig groen dak kunt aanleggen.

GroenRijk Prinsenbeek | Groen dak | Welke planten zijn geschikt?

Bezoek GroenRijk Prinsenbeek voor een groen dak

Ga aan de slag en maak jouw tuin, balkon of terras een stuk groener en duurzamer met een groen dak. Wil je toch nog wat meer weten over de groene daken? Bezoek dan het Groen Klimaatplein bij GroenRijk Prinsenbeek. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Lees meer over het Groen Klimaatplein

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 planten voor een tuin met schaduw
Heb je een tuin of balkon op het noorden en ben je overgeleverd aan de schaduw? Dat hoeft helemaal niet nadelig te zijn! Veel mensen hebben het idee dat een tuin waar weinig zon te vinden is gelijk staat aan een tuin waar planten, heesters en bomen niks waard zijn. ‘Planten kunnen toch niet zonder zon’, horen we je denken. Natuurlijk zijn de meeste groene bloeiers wel geholpen met wat zonnestralen op hun bolletje. Er zijn echter g...Lees meer...
Chrysanten brengen geluk!

Met haar vele kleurige bloemen is de Chrysant Garden Mums een prachtige toevoeging aan je tuin, balkon of woonkamer. De plant is sterk en blijft bloeien tot aan de eerste vorst! Vaak tot wel 8 weken lang. Geen wonder dat deze plant in veel Aziatische landen symbool staat voor geluk en gezondheid. Bij GroenRijk vind je nu veel verschillende soorten chrysanten. 

 

‘Gouden’ bloem 

De gele chrysant is in Japan het s...

Lees meer...