Ken je mijn sterke punten?

Ken je mijn sterke punten?

De Kaukasische Zilverspar, Nordmann-spar of Krimspar is een kerstboom die zijn naalden veel beter vasthoudt dan zijn ‘concullega’ de fijnspar. Daarnaast heeft hij mooie lange naalden die veel zachter zijn dan bij de fijnspar. Denk bij naalden dus niet aan puntige prikkers. Nordmann naalden zijn plat en stomp. Dat is bij het optuigen van je boom een stuk prettiger.  

O dennenboom, of O sparrenboom?

Grappig maar waar, de boom die wij vrolijk toezingen is geen den maar een spar. Het verschil zit hem in de manier waarop de naalden aan de takken zitten. Als ze met zijn tweeën op de tak staan en een ‘v’ teken maken, dan gaat het om een dennenboom. Bij een spar zit elke naald apart aan de tak. Maar niet elke spar is gelijk, en zelfs niet elke Nordmann-spar is hetzelfde. Er zijn verschillende cultivars. Bijvoorbeeld de Abies Nordmanniana 'Pendula' met afhangende takken, Abies Nordmanniana 'Aurea' met een goudgele tint en Abies Nordmanniana 'Golden Spreader', de lage goudgele variant.

5 tips voor lang plezier van je kerstboom

Of je een Nordmann kiest of een gewone fijnspar, zo heb je lang plezier van je kerstboom:

  1. Neem een kerstboom met een kluit.
  2. Geef de boom ruim water, ongeveer een halve liter per dag.
  3. Laat je boom wennen aan warmte (niet van de ijzige kou in een bloedhete woonkamer).
  4. Spuit geen nepsneeuw, dat is sowieso niet zo fijn voor het milieu.
  5. Zet de boom niet dicht bij de verwarming en vermijd tocht en felle zon.

Tip: Check voordat je naar GroenRijk komt even hoe het staat met je decoratiematerialen en kerstballen. We zien je graag, maar het zou jammer zijn als je terug moet voor een paar onnozele kerstbalhaakjes! En is het misschien leuk om dit jaar eens voor een totaal nieuwe look te gaan? Lekker uitbundig kleurig, of juist klassiek à la Dickens? Het is dit jaar weer genieten op onze kerstafdeling!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...