Tuinplanten

Bent u opzoek naar tuinplanten in de omgeving van Breda en Etten-Leur? Dan bent u bij GroenRijk Prinsenbeek aan het juiste adres!

Onderverdeling tuinplanten

Wij proberen het voor u als klant van onze winkel zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in drie verschillende groepen. Namelijk de volgende:

  • schaduwplanten
  • water- en moerasplanten
  • en planten die graag in de volle zon staan

Op het etiket van de plant staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer opkomen. Eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen en vervolgens sterven. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de kou weer af. Eenjarige planten worden ook wel zomerbloeiers genoemd en fleuren de tuin goed op. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer wat nieuws te kunnen proberen.

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 076-5439332 

Bekijk via contact in het hoofdmenu onze openingstijden en verdere contactgegevens.

 

De mooiste tuinplanten onder andere zomerbloeiers  Diverse tuinplanten bij GroenRijk Prinsenbeek