Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kattenstaart, familie van de Lythraceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lythrum junceum? De Lythrum junceum is ook wel bekend als Kattenstaart. Deze Lythraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Kattenstaart is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lythrum junceum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kattenstaart niet!

  • Nederlandse naam: Kattenstaart Wetenschappelijke naam: Lythrum junceum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lythrum Familie: Lythraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee