Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Buxus

Opzoek naar een buxus nabij Breda? Goed te begrijpen want met de buxus kun je alle kanten op. Een makkelijke tuinplant met veel mogelijkheden. Geef je terras uitstraling met een buxus in eenBuxus nabij Breda? Kom naar GroenRijk Prinsenbeek! mooie pot of plaats de buxus in de perken van je tuin. Knip de buxus in verschillende modellen denk aan een: piramide, kerstboom of in een bolletje. Een leuke plant zowel in de zomer als in de winter! Want de plant is het hele jaar door groen en in de winter kun je de buxus mooi decoreren met kerstlampjes.

Alle tools voor uw Buxus bij GroenRijk nabij Breda

De buxus kan het hele jaar gesnoeid worden, het is wel aan te raden om de buxus met regelmaat te snoeien. Het is het beste dit minimaal 2 keer per jaar te doen wanneer er geen nachtvorst meer is en de zon niet al te fel schijnt. De eerste keer begin mei de laatste keer eind september. Snoei de buxus terug in het model van je keuze! Door de buxushaag regelmatig te snoeien wordt hij compacter en sterker. Tip voor een strakke haag: span een touwtje waar langs je snoeit.

Er zijn speciale elektrische buxusscharen op de markt maar het is ook mogelijk een gewone heggeschaar te gebruiken. Wilt u een advies? Kom naar ons tuincentrum nabij Breda, onze specialisten staan graag voor u klaar!

Buxus voeding nabij Breda

De buxus heeft een goede verzorging nodig om mooi groen te blijven, namelijk:

  • kalk
  • voedingsstoffen
  • en water

De buxus heeft kalk nodig om de voedingsstoffen te kunnen opnemen. Een tekort aan kalk kan voorkomen worden door één keer per jaar, in het voorjaar voor bekalking te zorgen. In ons tuincentrum nabij Breda bieden we u meststoffen die speciaal voor de Buxus op de markt zijn gebracht. De meststof voor de buxus heeft de volgende basis elementen: stikstof, fosfor, kali en magnesium. Daarnaast hebben wij ook producten om bijvoorbeeld de buxusmot te bestrijden. Niet onbelangrijk, de buxus heeft in de zomer dagelijks water nodig. Met één groei seizoen heb je door een goede verzorging weer een mooie gesloten groene haag!

De Buxus in model noeien

Bollen en kegels kunt u voor een strakke vorm het best in de maanden mei, juli en september snoeien. U kunt dit als volgt doen:

  1. Start met snoeien aan de bovenkant.
  2. Vervolgens gaat u boven de bol staan en houdt u de schaar op zijn kop.
  3. Loop tijdens het knippen mee, zodat u goed de vorm in de gaten kunt houden.
  4. Kijk tijdens het modelsnoeien ook af en toe vanaf een afstand naar uw buxus, om de verhoudingen te overzien

Naast een bol kunt u ook allerlei andere vormen knippen. Hiervoor geldt oefening baart kunst! Heeft u specifieke vragen, kom gerust langs op onze buiten afdeling of bel ons op: 076-5439332

Bekijk het filmpje over de Buxus snoeien van tuinmanieren