Graszoden Zevenbergen

Graszoden laten leggen nabij Zevenbergen, kom naar GroenRijkGraszoden nodig nabij Zevenbergen? Tuincentrum GroenRijk Prinsenbeek is al jaren gespecialiseerd in graszoden. Deze grasmatten zijn de ideale oplossing om snel en gemakkelijk een mooi gazon aan te leggen. Wij bieden verschillende soorten graszoden aan, namelijk siergraszoden en speelgraszoden tegen een scherpe prijs! Wij helpen u daarnaast maar al te graag als het gaat om een keuze te maken tussen deze soorten graszoden.

Siergraszoden en speelgraszoden kopen in Zevenbergen

Om graszoden uit te zoeken en een keuze tussen sier- en speelgraszoden te maken, is het erg belangrijk om te weten wat het verschil tussen de twee soorten graszoden zijn. Zoals de naam al suggereert, zijn siergraszoden vooral bedoeld om niet te intensief gebruikt te worden, terwijl speelgraszoden juist erg geschikt zijn voor spelende kinderen en/of huisdieren. Een aantal verschillen zijn:

  • speelgraszoden bestaan vaak uit meerdere soorten sterk gras, waardoor ze minder snel beschadigd kunnen worden. Siergraszoden bestaan uit fijnere grassoorten, waardoor deze juist sneller beschadigd kunnen worden;
  • door de dikke grasbladen van speelgraszoden kunnen ze goed tegen intensief gebruik, waar siergraszoden een fijne structuur hebben en hier dus niet voor geschikt zijn;
  • speelgraszoden hebben maar weinig onderhoud nodig en kunnen een relatief lange tijd zonder vocht terwijl siergraszoden meer onderhoud nodig hebben, vooral als het gaat om preventieve ziektebestrijding.

De start van een mooi gazon met de juiste benodigdheden

Daarnaast zijn er altijd nog puntjes op de I te zetten, waar u de juiste benodigdheden bij nodig hebt. Dit gaat vooral om de juiste soorten tuingereedschap, waarmee u uw nieuwe gazon optimaal kunt onderhouden. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van meststoffen en bestrijdingsmiddelen die uw gazon op natuurlijke wijze mooi kunnen houden. Daarnaast is uiteraard het maaien van het gazon een belangrijke stap. Wij hebben daarvoor in het tuincentrum verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de robotmaaiers. Er zijn verschillende onderhoudstaken die regelmatig terug zullen komen als u net een nieuw gazon heeft. Laat onze medewerkers u daar meer informatie over geven en stel gerust uw vragen indien nodig!

Graszoden aanleggen in Zevenbergen

Na het aanschaffen van de graszoden bij GroenRijk nabij Zevenbergen is het verstandig om deze zo snel mogelijk te leggen. Wij adviseren u de graszoden binnen 18 à 24 uur na aanschaf te leggen, om te voorkomen dat de graszoden gaan broeien. Daarnaast kunnen de graszoden het beste gelegd worden in het zogenaamde groeiseizoen, dat plaats vindt rond maart omdat de kans op vorst zeer klein is. Ook is het belangrijk om een niet te zonnige dag uit te zoeken. Het leggen van de grasmatten zelf is vrij eenvoudig, maar u krijgt van ons in het tuincentrum natuurlijk een uitgebreide toelichting over hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Graszoden uitzoeken bij GroenRijk nabij Zevenbergen

Bent u op zoek naar goede kwaliteit graszoden? Kom dan gerust langs bij ons GroenRijk tuincentrum nabij Zevenbergen. Onze enthousiaste en vakkundige medewerkers staan klaar om u te voorzien van informatie en om u te helpen bij het uitkiezen van uw nieuwe graszoden voor een prachtig gazon! Ook op het gebied van onderhoud kunt u ons uiteraard al uw vragen stellen. Graag tot ziens bij GroenRijk Prinsenbeek!